Prabath is opgegroeid in een klein dorpje in Overijssel maar vanaf 2013 na o.a. Amsterdam in Haarlem terechtgekomen.
Afgestudeerd als communicatiewetenschapper aan Universiteit Twente, heeft hij altijd een drang gevoeld om te schilderen.
Volgens Prabath komen zijn schilderijen voornamelijk voort uit de fascinatie voor de interactie tussen lijnen en kleuren.
Zijn invloeden liggen deels in het minimalisme, de architectuur en het constructivisme. Hij probeert met minimale interventie het eindresultaat te laten ontstaan door interactie tussen materialen, kleuren en richting.
De conceptuele achtergrond van zijn werk:
Zijn schilderijen geven zeer abstracte vorm aan zijn visie op de moderne consumptiemaatschappij, die gekenmerkt wordt door een to…estand van materidle overvloed. Dit wordt tot uiting gebracht in de werkwijze waarin overtollige, overvloedige verf over het doek druipt. Verder kenmerkt het zich door dynamiek en complexiteit. Een soort web waarin allerlei keuzes met elkaar vervlochten zijn en uit verschillende lagen zijn opgebouwd. De consumptiemaatschappij kent aan de basis twee richtingen. Namelijk wel of niet kopen. Dit wordt in zijn werk vertaalt naar de horizontale en verticale lijnen. Deze wereld van materidle overvloed is inhoudelijk leeg en beeld daarom ook geen concrete voorstellingen uit. Het resultaat is een abstract werk dat inhoudelijk betekenisloos is en slechts een visuele waarde in zich draagt. De geconsumeerde betekenisloosheid in de wereld van materiele overvloed kan in potentie waardevol zijn. Het gaat dan ook puur om de esthetische waarde. Het staat symbool voor de toenemende waardering van het uiterlijk versus het innerlijk. De vorm versus de inhoud.
Lees meer