Terug naar collectie

Z.T.

Dominique Chan

 • Origineel
 • Figuratief
 • 80 x 80 cm
 • 80 x 80 cm
 • 16435
 • Ja
 • € 58,08
 • € 1.936
Probeer gratis 1 maand op proef
VOEG TOE

Biografie Dominique Chan

Meer werk van Dominique Chan bij KUNSTUITLEEN.NL

Beeldend kunstenaar Dominique Chan werd in 1950 geboren in Quimper, Bretagne, Frankrijk, uit een Chinese vader en een Franse moeder. Een deel van zijn jeugd bracht hij in Parijs door. Na een aantal jaren door Europa te hebben gereisd, vestigde hij zich definitief in Amsterdam in 1975. Hij studeerde aan de Rietveld Academie van 1980 tot 1985 en ondernam vervolgens twee studiereizen naar China in 1986 en 1987, waar hij zich onder andere verdiepte in Chinese kalligrafie. Daarna volgden nog vele reizen naar verschillende delen van de wereld, waaronder Azië, Amerika en Australië, waar hij indrukken opdeed, andere culturen leerde kennen en erover schreef in zijn dagboek, terwijl hij schilderde. Met name de ervaringen die hij in China opdeed, komen steeds terug in zijn werk, waarin hij bijvoorbeeld Chinese kranten en postzegels verwerkt.

Benieuwd hoe een kunstwerk van Dominique bij jou in het interieur past?

1. 🖼️ Kies online je favoriete kunstwerken uit onze collectie en reserveer ze in “Mijn Favorieten”!
2. 🚌 We komen vrijblijvend bij je langs en hangen het mooiste kunstwerk gratis voor je op.
3. 🏡 Probeer je gekozen kunstwerk gratis een maand uit in je eigen huis.
4. 🎉 Blij met je kunstwerk? Spaar 50% van het maandelijkse bedrag!

Met de jaren heeft het werk van Dominique Chan zich ontwikkeld tot een uitgebalanceerde compositie van kleuren, waarbij hij alle middelen inzet om de karakteristieke eigenschappen ervan uit te buiten. Net als de constructivisten maakt hij gebruik van kleurgroepen die in elk autonoom werk opduiken. Zijn werk straalt vrijheid uit, mede dankzij het kleurgebruik, fel en direct, en de ogenschijnlijk chaotische manier waarop de verf op het doek ligt. Opvallend is ook dat zijn werk vaak is opgedeeld in verschillende vlakken, waarbij elk vlak weer een ander verhaal vertelt. Deze vlakken en kleuren vormen het decor voor de figuranten die Chan snel en doeltreffend neerzet.

De vrolijkheid in het werk van Dominique Chan wordt wereldwijd gewaardeerd. Zijn werk wordt regelmatig tentoongesteld in binnen- en buitenland en is opgenomen in diverse grote bedrijfscollecties.
Lees meer

Hoe gaat dat in zijn werk?

 1. Reserveer vrijblijvend mijn favorieten.
 2. Je ontvangt van ons een overzicht van je favorieten.
 3. Wij nemen contact met je op om je wensen door te nemen.
 4. Goed om te weten, je zit nergens aan vast en je kunt de kunstwerken gratis op proef nemen!
Terug naar boven