Terug naar collectie

Quand tu rentres IV

Engelien Kooy

 • Origineel
 • Figuratief
 • 80 x 80 cm
 • 95 x 95 cm
 • 17489
 • Ja
 • € 83,49
 • € 2.783
Probeer gratis 1 maand op proef
VOEG TOE

Biografie Engelien Kooy

Meer werk van Engelien Kooy bij KUNSTUITLEEN.NL

Na het afronden van de Modeacademie Vogue meldde Kooij zich direct aan op een reclameteken opleiding. Het was haar al snel duidelijk geworden dat daar haar grote liefde lag. Eerst vestigde ze zich als zelfstandig illustrator met o.a. veel portretopdrachten om vervolgens na enkele jaren van “dedicated moederschap” een wervelend rentree te maken als vrij kunstenaar. Vanuit een onuitputtelijke bron van levenservaring en humor werkt zij dagelijks in haar atelier te Amsterdam.

De sensualiteit van de mollige vrouw
De thematiek behelst veelal rondborstige vrouwen vaak vergezeld door katten en huiselijke decors. De kat, vaak het symbool van gezelligheid, is in haar werk vooral aanwezig als de vertrouweling van de vrouw: “De kat weet altijd meer!”
De compositie is vaak zo neergezet dat het lijkt of het doek te klein is. Het tafereel barst als het ware uit zijn ruimtelijke beperking. Dit levert een spanning op die geheel in samenspraak is met het werk. Ook het royale materiaalgebruik is constant in balans met de voorstelling en het prachtige kleurgebruik. Vorm en inhoud presenteren zich zodoende hand in hand aan de toeschouwer.

“Rendez -Vous”
Toch komt haar modeachtergrond nog regelmatig om de hoek kijken in het werk van Kooij in de vorm van mooie dessins op gordijnen, vloerkleden en jurken. Deze beeldelementen zijn echter geen doel op zich, maar dienen ter ondersteuning van de vrouw die altijd centraal staat. En mocht de fantasie nog niet genoeg geprikkeld zijn, laat je dan meeslepen door de franse titels zoals: “Reflections”, “J’attends”, “La Paix” en “L’Adieu”.
Van Engelien Kooij zijn naast schilderijen ook zeefdrukken in omloop.
Lees meer

Hoe gaat dat in zijn werk?

 1. Reserveer vrijblijvend mijn favorieten.
 2. Je ontvangt van ons een overzicht van je favorieten.
 3. Wij nemen contact met je op om je wensen door te nemen.
 4. Goed om te weten, je zit nergens aan vast en je kunt de kunstwerken gratis op proef nemen!
Terug naar boven