Terug naar collectie

Ik

Herman Brood

 • Grafiek
 • Figuratief
 • 81 x 69 cm
 • 104 x 94 cm
 • 38699
 • Ja
 • € 46,28
 • € 1.543
Probeer gratis 1 maand op proef
VOEG TOE

Biografie Herman Brood

Meer werk van Herman Brood bij KUNSTUITLEEN.NL

Nieuw bij kunstuitleen.nl? Bestel online een kunstwerk van Herman Brood en ontvang gratis bezorging, ophangservice en het kunstwerk 1 maand gratis op proef.

Herman Brood, geboren op 5 november 1946 in Zwolle, betrad op 17-jarige leeftijd het muzikale podium, na een kortstondige studie aan de Arnhemse kunstacademie. Als toetsenist bij de Arnhemse band The Moans tourde Brood intensief door het Duitse nachtclubcircuit, waar zijn excessieve drank- en drugsgebruik vorm kreeg. In de late jaren zestig maakte Brood deel uit van de legendarische Drentse bluesband Cuby + Blizzards.

In de late jaren zeventig startte Brood een uitermate succesvolle solocarrière. Zijn energieke levensstijl vond zijn weerspiegeling in de albums Street en Shpritsz, die uitgroeiden tot Nederpop-klassiekers. Een poging om in Amerika door te breken, strandde echter, wat de neergang van Broods muzikale prestaties inluidde.

In de jaren tachtig en negentig profileerde Brood zich voornamelijk als beeldend kunstenaar. Zijn tekeningen, zeefdrukken en action paintings vonden een enthousiast publiek. Brood droeg actief bij aan zijn imago als onverbeterlijke ‘zoon van alle moeders’ en maakte zijn privéleven tot een publieke zaak via de roddelpers en tv-optredens.

Door Broods voortdurende excessieve drank- en drugsgebruik verslechterde zijn fysieke conditie dusdanig dat zijn leven in gevaar kwam. In zijn laatste levensjaar verscheen het tweede deel van Broods biografie, geschreven door zijn vriend Bart Chabot, met de veelbetekenende titel Broodje Halfom. Brood verraste zijn luisteraars met het uitstekende laatste album Ciao Monkey, waarop hij al hintte naar het einde van zijn leven.

Op 11 juli 2001 besloot Brood dat zijn lichaam ‘op’ was en zijn levenslust verdwenen. Hij maakte een einde aan zijn leven door van het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel te springen. Hoewel de rock ‘n’ roll legende niet meer onder ons is, laat hij een gevarieerd en uitgebreid oeuvre achter, evenals een rijk gedocumenteerde levensloop.

Wil je de kunst van Herman Brood ervaren? Het is mogelijk om zijn kunstwerken online te huren bij kunstuitleen.nl. Je krijgt het kunstwerk gratis van ons 1 maand op proef! Voeg je favoriete kunst van haar toe en bestel deze in: “Mijn Favorieten”
Lees meer

Hoe gaat dat in zijn werk?

 1. Reserveer vrijblijvend mijn favorieten.
 2. Je ontvangt van ons een overzicht van je favorieten.
 3. Wij nemen contact met je op om je wensen door te nemen.
 4. Goed om te weten, je zit nergens aan vast en je kunt de kunstwerken gratis op proef nemen!
Terug naar boven