Terug naar collectie

Eight cats in love II

Corneille

 • Grafiek
 • Figuratief
 • 31 x 35 cm
 • 45 x 48.5 cm
 • 15403
 • Ja
 • € 50,82
 • € 1.694
Probeer gratis 1 maand op proef
VOEG TOE

Biografie Corneille

Meer werk van Corneille bij KUNSTUITLEEN.NL

Nieuw bij kunstuitleen.nl? Bestel online een kunstwerk van Corneille en ontvang gratis bezorging, ophangservice en het kunstwerk 1 maand gratis op proef. Vragen? Bel of mail ons, we helpen je graag verder.

Corneille is een gepassioneerde schepper van vormen en kleuren, waarbij lithografie voor hem een van de meest expressieve mediums is. Zoals kunstenaar Enrico Baj in 1964 schreef, worden Corneilles voorstellingen onder de pers voorgoed gefixeerd, als versteend maar streng achter de vrolijke kleuren.

Zijn werken zijn altijd uitbundig van kleur en lijken vaak een fragment uit een verhaal of gedicht te zijn, zoals blijkt uit de talloze brieven die Corneille aan zijn kunstenaarsvrienden schreef. Met een rijke ervaring van reizen naar alle uithoeken van de wereld, beschreef hij zijn avonturen vaak met bijbehorende tekeningetjes.

Geboren in 1922 als Guillaume Corneille van Beverloo in Luik, België, uit Nederlandse ouders, verhuisde Corneille in 1940 naar Amsterdam. Daar volgde hij een cursus tekenen en etsen aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten, terwijl hij zichzelf als schilder ontwikkelde, geïnspireerd door zijn verre reizen. Vooral Afrika vormde een grote inspiratiebron voor zijn vroege werk in de jaren ’50.

In de latere jaren ’50 en het begin van de jaren ’60 werden Midden-Amerika en het Caribisch gebied van invloed op zijn werk, waarbij de kleuren uitbundiger werden en veel gemeen hadden met de volkskunsten die hij daar ontdekte. Corneille raakte ook gefascineerd door vrouwen, katten, vogels en de zon, die vaak een rol spelen in zijn werk.

Als medeoprichter van de Nederlandse Experimentele Groep in 1948, samen met onder anderen Karel Appel en Constant, vertegenwoordigde Corneille later dat jaar de “Amsterdamse” tak van de Cobra-groep, opgericht in Parijs. Deze groep schilders uit Kopenhagen, Brussel en Amsterdam gebruikte de opgerolde cobraslang als symbool. Ondanks het korte bestaan van Cobra, blijft de groep nog steeds voortleven in de kunstgeschiedenis.

In 1950 verhuisde Corneille naar Parijs, hoewel hij de hele wereld bleef bereizen, waarbij Parijs een soort ’thuishaven’ voor hem werd. Zijn werk is over de hele wereld te bewonderen, vaak in grote steden met lopende of toekomstige tentoonstellingen. Naast schilderijen zijn zijn kunstwerken ook te vinden op bijvoorbeeld horloges en stropdassen, waardoor hij toegankelijk is voor een breder publiek, inclusief jongere generaties. Nu.nl zocht het al eens voor je uit, hoe vind je het kunstwerk van je dromen? Voor degenen die zijn kunst willen ervaren, is het mogelijk om kunstwerken van Corneille te huren bij kunstuitleen.nl. Je krijgt het kunstwerk gratis van ons 1 maand op proef!

Voeg je favoriete kunst toe en bestel deze in: “Mijn Favorieten”.
Lees meer

Hoe gaat dat in zijn werk?

 1. Reserveer vrijblijvend mijn favorieten.
 2. Je ontvangt van ons een overzicht van je favorieten.
 3. Wij nemen contact met je op om je wensen door te nemen.
 4. Goed om te weten, je zit nergens aan vast en je kunt de kunstwerken gratis op proef nemen!
Terug naar boven