Terug naar collectie

Afraids

Peter Smith

  • Fotografie
  • Realistisch
  • 250 x 125 cm
  • 250 x 125 cm
  • 53734
  • Ja
  • € 209,09
  • € 6.970
Probeer gratis 1 maand op proef
VOEG TOE

Biografie Peter Smith

Meer werk van Peter Smith bij KUNSTUITLEEN.NL

Nieuw bij kunstuitleen.nl? Bestel online een kunstwerk van Peter Smith en ontvang gratis bezorging, ophangservice en het kunstwerk 1 maand gratis op proef. Vragen? Bel of mail ons, we helpen je graag verder.

Peter Smith heeft een groot deel van zijn werkende leven doorgebracht als fotograaf, waarbij hij talloze beroemdheden voor zijn lens heeft gehad. Een van de meest memorabele ontmoetingen was die met Neil Armstrong, waarbij Peter twee uur lang met de beroemde astronaut mocht optrekken. Armstrong was de belangrijkste spreker op een evenement in het World Forum in Den Haag.

Twee jaar later stond Peter zelf op datzelfde podium om het publiek toe te spreken. Deze ontmoeting met Armstrong en andere ervaringen hebben een diepgaande invloed gehad op het leven van Peter. Een belangrijk inzicht dat hieruit voortkwam, was dat klagen over grote problemen geen zin heeft. In plaats daarvan moet je actief op zoek gaan naar kleine stappen die je kunt zetten om het probleem aan te pakken, hoe klein ze ook lijken.

Dit inzicht vormde het begin van Klean: Klagen Loont Echt Absoluut Niet, een principe dat Peter ook begon toe te passen op het enorme probleem van zwerfafval. Hij begon elke dag minstens één stukje zwerfafval op te ruimen. Dit simpele gebaar groeide uit tot een grootschalige beweging voor verandering.

Klean groeide uiteindelijk uit tot Stichting Klean, een organisatie die volledig wordt gerund door vrijwilligers en desondanks zeer succesvol is in het bestrijden van zwerfafval, zelfs zonder aanzienlijk budget. Peter creëerde het grootste kunstwerk ooit gemaakt van zwerfafval: de Wereld van Zwerfvuil. Hij overwon zijn spreekangst en heeft meerdere TED-talks gehouden. Bovendien heeft hij aan ongeveer 15.000 studenten gastlessen gegeven over de Plastic Soep en de rol van zwerfafval daarin.

Wil je de kunst van Peter Smith ervaren? Het is mogelijk om haar kunstwerken online te huren bij kunstuitleen.nl. Je krijgt het kunstwerk gratis van ons 1 maand op proef! Voeg je favoriete kunst van haar toe en bestel deze in: “Mijn Favorieten”
Lees meer

Hoe gaat dat in zijn werk?

  1. Reserveer vrijblijvend mijn favorieten.
  2. Je ontvangt van ons een overzicht van je favorieten.
  3. Wij nemen contact met je op om je wensen door te nemen.
  4. Goed om te weten, je zit nergens aan vast en je kunt de kunstwerken gratis op proef nemen!
Terug naar boven