Terug naar collectie

“Fritz” golf 1/5

Liselotte Schuppers

  • Fotografie
  • Realistisch
  • 100 X 100 cm
  • 120 x 122 cm
  • 19245
  • Ja
  • € 55,54
  • € 1.851
Probeer gratis 1 maand op proef
VOEG TOE

Biografie Liselotte Schuppers

Meer werk van Liselotte Schuppers bij KUNSTUITLEEN.NL

Liselotte Schuppers (Nijmegen, 1977) is freelance fotograaf. Zij heeft als specialisaties mode fotografie en gednsceneerde fotografie. Ook maakt zij vrij werk. In haar vrije werk speelt zij met gangbare conventies. ‘Er zit altijd subtiele ironie in mijn vrije werk. Werk met een knipoog. Hoe kan ik mensen op het verkeerde been zetten? Ik wil graag dat ze zich verwonderen. Mijn passie voor mode en styling is bovendien altijd aanwezig in mijn werk’, aldus Liselotte.

Liselotte studeerde in 2001 af aan de AKI in Enschede en kreeg een jaar later een startstipendium van het Fonds Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst waarmee zij haar autonome projecten op de rails zette. Tijdens haar studie had zij ontdekt dat documentaire fotografie haar niet lag en dat ze beter tot haar recht kwam in de studio. Door het ensceneren kwam zij tot het resultaat dat zij beoogde. Om deze reden richtte Liselotte zich op redactioneel werk voor modebladen. Tijdens een Masterclass bij Erwin Olaf kwan ze erachter hoe ze dit ook kon toepassen in haar vrije werk.

Veel inspiratie haalt Liselotte uit melodramatische films en bijvoorbeeld kostuumdrama’s als Amadeus, Dangerous Liaisons of Portait of a Lady. De sfeer uit die films roept zij op met behulp van rekwisieten en accessoires die ze zelf maakt. “Dat wil ik niet uit handen geven, want zo wordt een foto helemaal mijn eigen ding. Mijn bedoeling is niet om mensen te fotograferen zoals ze zijn, maar ik wil gewoon een verhaal vertellen. De entourage en accessoires zijn daarbij essentieel. Ik kan de hele dag zitten prutsen en hou van het afstruinen van markten en winkels om te kijken wat ze nu weer hebben en hoe ik dat kan gebruiken. Bij de Chinese toko koop ik nephaar om pruiken van te maken en als ze te weinig volume hebben doe ik er wc-rollen onder. Ik voel me soms bijna een stylist.”
Liselotte probeert ironie op te wekken door middel van tegenstellingen en daarbij waakt zij ervoor dat de foto niet te flauw wordt, want het beeld moet positief blijven prikkelen.
Lees meer

Hoe gaat dat in zijn werk?

  1. Reserveer vrijblijvend mijn favorieten.
  2. Je ontvangt van ons een overzicht van je favorieten.
  3. Wij nemen contact met je op om je wensen door te nemen.
  4. Goed om te weten, je zit nergens aan vast en je kunt de kunstwerken gratis op proef nemen!
Terug naar boven