Vergaderen in de inspirerende omgeving van KUNSTUITLEEN.NL

Vergaderen in de inspirerende omgeving van KUNSTUITLEEN.NL

Vergaderen en een heleboel meer in het Amsterdam Art Center

 

Ooit begon hij als kunstophanger bij KUNSTUITLEEN.NL Inmiddels is hij algemeen directeur van het Amsterdam Art Center en alle merken die daaraan gelinkt zijn. Mike Bosman is alleen niet het type directeur dat in een grijs pak rondloopt. Wel in zijn blauwe broek en roze shirt. Vandaag althans.

 

Even een recap: voor wie het niet weet, het Amsterdam Art Center is eigenlijk per toeval ontstaan. Het plafond van het pand aan de Donauweg 23 was de schuldige. Eigenaar Peter Maasdam was op slag verliefd. Goede vriend en topman bij Vodafone, Harry, opperde tussen neus en lippen door dat het pand en de kunst van KUNSTUITLEEN.NL het perfecte decor voor een vergadercentrum zouden zijn. Het zaadje was geplant. En Mike zag het wel zitten om daar met Peter richting aan te geven.

 

Een vergadercentrum from scratch

“Hoe het allemaal begon, was natuurlijk heel cool.” De grijns op Mike’s gezicht verschijnt weer. “Bijna iedereen was er redelijk sceptisch over het idee van een vergadercentrum. ‘We zijn een kunstuitleen, geen vergadercentrum. Wat weten wij nou van arrangementen? Van horeca?’ Dat waren de bezwaren in de wandelgangen. Ik was een beetje de vreemde eend in de bijt door er wel zin in te hebben en opperde dat ik wel interesse had om die kar te trekken als manager. Daarmee was de zaak beklonken.”

 

“In de eerste week kregen we meteen een leuke uitdaging voor de kiezen: Denktank Amsterdam zou ons als een van de vijf locaties aandoen. 150 man in totaal. Met nul ervaring in simpele zaken als koffie- en thee-arrangementen of vergaderzalen inrichten was dat best spannend. Het ging verrassend goed, grappig genoeg. Ik denk dat als je alles vooraf goed kadert en grondig bespreekt, je ook goed voorbereid bent.

 

In het begin was Mike het gezicht van het Amsterdam Art Center. “Ik deed alles ja. Koffie klaarzetten, zalen voorbereiden, offertegesprekken, marketing, catering inhuren. Later zijn we de luncharrangementen zelf gaan doen in onze keuken. We begonnen echt from scratch en hebben alles opgebouwd: werkprocedures, standaarden, checklisten. Alles om te zorgen dat ons vergadercentrum bij iedere training of meeting consistente kwaliteit zou bieden.”

 

Vergaderen. Of een hakaworkshop.

Boxen, een hakaworkshop, een BHV-cursus of zandkastelen bouwen op het parkeerterrein. Zelfs een opblaasbaar planetarium met een diameter van 6 meter en 3 meter hoogte. They’ve seen it all. “Vergaderen is eigenlijk maar één van de opties. Het is juist leuk dat er zoveel meer mogelijk is. We organiseren ook zelf graag aanvullende activiteiten. Een potje pictionary bijvoorbeeld. Dat is zo leuk om te doen met een groep! En de andere keer sta je ineens te koken met Herman den Blijker of Caroline Tensen. Je maakt allemaal dingen mee”

 

Dat doet Mike natuurlijk allang niet meer in zijn uppie. Zonder operationeel manager Xandra en kantoormedewerkers Margot en Chris zou het AAC niet lopen. Bovendien zijn er inmiddels een stuk of 14 medewerkers in de catering. Mike zelf bemoeit zich niet meer te veel met de dagelijkse gang van zaken.

 

Leuk dat vergaderen, maar waar draait dat echt om? Mike: “Mensen blij maken, dat is wat we doen. Niet alleen bij het AAC, maar ook bij KUNSTUITLEEN.NL en Frame4U. Kunst maakt mensen blij, kunst inspireert – zeker als die kunst een beetje rouleert. Alle kunst in het AAC kan worden gehuurd, wat betekent dat de ruimtes er regelmatig anders uitzien. Maar vanuit het AAC zijn we het meest tevreden als niemand ons echt opmerkt. Als mensen die hier komen meeten 100% kunnen focussen op het event; dan pas heeft iedereen zijn werk goed gedaan.”

 

Nou, dat lukt behoorlijk. Want stiekem zijn we trots dat Elsevier ons unaniem een 10 gaf. En het gemiddelde van 9,1 op meeting review is ook een glimlach waard.

 

Wil je ook eens ervaren wat we allemaal voor je kunnen doen om jouw meeting te gek te maken? Bekijk onze website hier of neem contact op. Let’s meet!