De oplossing voor je oude kunstcollectie

De oplossing voor je oude kunstcollectie

Wat doe jij met je oude kunstcollectie?

Jongens, we gaan het weer helemaal anders doen!” Vol gierende energie stort je je op die nieuwe werkwijze, projecten, samenstellingen en werkruimte. De teamspirit zit er nog goed in. En net als alles een beetje loopt, krijg je tijdens een presentatie te horen: “Zo, en nu helemaal de andere kant op.” Ja. Veranderingen volgen elkaar in vliegensvlug tempo op. In de samenleving en dus ook in veel organisaties. Veranderingen die je in het hart van de organisatie raken én je helpen om te groeien naar een nieuw potentieel. Dat is behoorlijk anders dan het statische karakter vroeger. Die is ingewisseld voor een instelling die flexibiliteit, wendbaarheid en agile werken vraagt.

Wat dat met kunst te maken heeft? Nou, een heleboel. Onlangs zagen we namelijk een uitdagende tender voorbijkomen waar partijen anoniem op konden inschrijven. De Kamer van Koophandel zocht een partij die maar liefst 1000 kunstwerken op negen verschillende kantoren kon taxeren. Waarom? Omdat ze jaren geleden een eigen kunstcollectie aan hebben gelegd die eigenlijk nu niet meer past bij wie ze zijn. Wat doe je dan met die kunstcollectie? Laten taxeren om te kijken wat het mogelijk oplevert.

Verandering van kunst…

Hier werden we enorm door getriggerd. Want behalve de KvK, zijn er veel andere bedrijven die op een punt staan dat ze de kunst niet per se meer in eigen beheer willen. Wellicht herken je dat wel binnen jouw organisatie. Jullie hebben misschien een eigen kunstcollectie die al jarenlang de muren siert – tot verveling aan toe. Is daarmee de behoefte aan kunst weg? Nee. Het draait namelijk niet om die specifieke kunstcollectie, maar om een behoefte aan inspiratie. En ware inspiratie ontstaat door nieuwe prikkels.

doet leven

Er is een trend gaande. De snelheid waarmee organisaties in beweging zijn, raakt ons in de kern van ons bestaan. Kunst kan namelijk een waanzinnige bron van creativiteit zijn, zeker wanneer je een nieuwe weg inslaat met je bedrijf en op zoek bent naar nieuwe kunstwerken die passen bij je uitstraling. En als je die collectie ook nog eens op regelmatige basis laat vervangen door het team van KUNSTUITLEEN.NL, blijf je continu geïnspireerd. Jij en je medewerkers. Je wil niet weten wat dat met de productiviteit doet…

Verkopen of vernieuwen?

Maar goed, wat als je nou nog steeds die eigen kunstcollectie hebt? Wat doe je daar dan mee? Om die vraag te beantwoorden, is het wel zo handig om een taxatierapport van je collectie te laten maken. Waarom zou je dat doen?Een taxatierapport geeft je per kunstwerk in je kunstcollectie inzicht in de huidige waarde van het werk.

–> Op basis van het rapport en de adviezen, kun je beslissen welke werken je wilt afstoten wat deze kunstwerken dienen op te leveren.

–> Maar gooi niet zomaar alles weg: opnieuw inlijsten kan een heel nieuw licht op een kunstwerk scheppen, waardoor het werk weer helemaal tot zijn recht komt.

–> De kale plekken aan de muur, komen onze sterke mannen van KUNSTUITLEEN.NL natuurlijk graag opvullen met kunst.

Maar vraag ons ook gerust voor dat taxatierapport. De KvK heeft dat ook gedaan: uit alle inschrijvingen op de tender, werd KUNSTUITLEEN.NL geselecteerd om de opdracht te vervullen! Een geweldige opdracht die bevestigde wat een mooie dienst we organisaties leveren met ons bedrijf. Dat soort momenten maken ons trots.