Terug naar collectie

Tulpen ’99 III / 200

Jan Cremer

 • Grafiek
 • Figuratief
 • 76 x 57 cm
 • 99 x 84 cm
 • 11197
 • Ja
 • € 40,84
 • € 1.361
Probeer gratis 1 maand op proef
VOEG TOE

Biografie Jan Cremer

Meer werk van Jan Cremer bij KUNSTUITLEEN.NL

Nieuw bij kunstuitleen.nl? Bestel online een kunstwerk van Jan Cremer en ontvang gratis bezorging, ophangservice en het kunstwerk 1 maand gratis op proef. Vragen? Bel of mail ons, we helpen je graag verder.

Jan Cremer, geboren in Enschede in 1940, is een Nederlandse schilder en schrijver wiens werk zowel nationaal als internationaal veel aandacht heeft getrokken. Zijn artistieke reis begon tijdens zijn opleidingen aan verschillende kunstacademies, waar hij zich naast vrije schilderkunst en beeldhouwkunst specialiseerde in grafische technieken.

Op de verschillende academies waar Cremer studeerde, ontwikkelde hij zijn vaardigheden in diverse grafische technieken, zoals lino- en steendruk. Zijn eerste kennismaking met deze technieken vond plaats op de Academie voor Beeldende Kunst en Industrie in Enschede, waar hij onder andere linosneden maakte onder leiding van Johan Haanstra. Later leerde hij het lithograferen van Hendrik Valk en bekwaamde hij zich in de steendruktechniek onder leiding van Paul Citroen en Ossip Zadkine tijdens zijn studies aan de academies van Den Haag en Parijs.

Cremer brak al vroeg door met zijn schilderijen en exposities, waaronder zijn deelname aan de Haagse Salon in 1958 en zijn tentoonstellingen in het Haags Gemeentemuseum en het Stedelijk Museum Amsterdam. Zijn werk veroorzaakte regelmatig ophef en kreeg internationale bekendheid, onder meer door zijn miljoenenschilderij “La Guerre japonaise” en zijn provocerende uitspraken, zoals “REMBRANDT, WIE IS DAT?” voor de Nederlandse televisie.

Naast zijn schilderkunst maakte Cremer naam als schrijver, vooral bekend door zijn wereldwijde bestseller “Ik Jan Cremer”, gepubliceerd in 1964. Zijn vertrek naar Amerika in 1965 bracht zijn beeldende kunst tijdelijk op de achtergrond, maar Cremer bleef een veelzijdig en productief kunstenaar. In New York begon hij met het schilderen van Hollandse landschappen, een opvallende verschuiving van zijn eerdere abstract expressionistische werk.

Het thema van Hollandse landschappen bleef een constante in Cremers oeuvre, naast inspiratiebronnen zoals de steppen, woestijnen en bergketens van Siberië en Mongolië, evenals de landschappen van Zuid-Frankrijk en Italië. Cremer heeft zich altijd laten inspireren door zijn reizen en ervaringen, en zijn kunst blijft een krachtige uitdrukking van zijn persoonlijke visie op de wereld.

Wil je zelf de krachtige kunst van Jan Cremer ervaren? Huur nu een kunstwerk van hem bij kunstuitleen.nl en krijg het kunstwerk gratis 1 maand op proef! Voeg je favoriete kunst toe en bestel deze in: “Mijn Favorieten”
Lees meer

Hoe gaat dat in zijn werk?

 1. Reserveer vrijblijvend mijn favorieten.
 2. Je ontvangt van ons een overzicht van je favorieten.
 3. Wij nemen contact met je op om je wensen door te nemen.
 4. Goed om te weten, je zit nergens aan vast en je kunt de kunstwerken gratis op proef nemen!
Terug naar boven