Terug naar collectie

Koorddanseres

Ada Breedveld

 • Grafiek
 • Figuratief
 • 61 X 51 cm
 • 84 X 77 cm
 • 18778
 • Ja
 • € 24,5
 • € 817
Probeer gratis 1 maand op proef
VOEG TOE

Biografie Ada Breedveld

Meer werk van Ada Breedveld bij KUNSTUITLEEN.NL

Nieuw bij kunstuitleen.nl? Bestel online een kunstwerk van Ada Breedveld en ontvang gratis bezorging, ophangservice en het kunstwerk 1 maand gratis op proef. Vragen? Bel of mail ons, we helpen je graag verder.

Ada Breedveld, geboren in 1944 in Dordrecht, is een kunstenares die haar eigen unieke wereld schept vol variaties op een thema. Haar schilderijen kenmerken zich door de aanwezigheid van een volumineuze, altijd tevreden glimlachende vrouw, vaak in een steeds veranderend decor.

Ondanks de schijnbare beperking in thematiek verveelt het werk van Ada Breedveld nooit. Dit komt door de kracht van de kunstenares, die door variatie in compositie en levendig kleurgebruik blijft boeien. Opvallend zijn ook de verfijnd decoratieve patronen die de setting vormen van de voorstelling, vaak geladen met symbolen uit flora en fauna, zoals tulpen, vissen en slangen.

Hoewel deze archetypische vrouw vaak omringd is door symbolische motieven, is het niet de bedoeling om elk schilderij te interpreteren aan de hand van deze symbolen. Het is duidelijk dat deze vrouw een symbool van vruchtbaarheid is, maar ze vertegenwoordigt meer dan dat. Ze is sensueel, erotisch, frivool, voluptueus, humoristisch, loyaal in vriendschap, soms eenzaam en triest, dan weer gezellig en sociaal.

Wat het meest opvalt, is de mysterieuze glimlach die steeds terugkeert op bijna alle doeken. De gesloten ogen suggereren dat deze tevredenheid van binnenuit komt, als een resultaat van zelfcontemplatie en beschouwing van het vrouwzijn in al haar facetten. Deze glimlach wordt echter snel gerelativeerd door de aanwezige humor, zowel in de beeldtaal als in de vele woordspelingen in de titels van haar werken.

Wil je de kunst van Ada Breedveld ervaren? Het is mogelijk om haar kunstwerken online te huren bij kunstuitleen.nl. Je krijgt het kunstwerk gratis van ons 1 maand op proef! Voeg je favoriete kunst van haar toe en bestel deze in: “Mijn Favorieten”
Lees meer

Hoe gaat dat in zijn werk?

 1. Reserveer vrijblijvend mijn favorieten.
 2. Je ontvangt van ons een overzicht van je favorieten.
 3. Wij nemen contact met je op om je wensen door te nemen.
 4. Goed om te weten, je zit nergens aan vast en je kunt de kunstwerken gratis op proef nemen!
Terug naar boven